BiH

Čović u Aluminiju, radnici traže da se vrati u centralu HDZ-a

Radnici mostarskog Aluminija oko 11.30 sati okupili su se ispred sjedišta HDZ-a BiH u Mostaru, iako je čelnik te stranke Dragan Čović otišao u prostorije Uprave Aluminija.

Protesti u Mostaru - N1

Predsjednik HDZ BiH Čović već je napustio sjedište stranke i otišao na sastanak s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija, koji je najavljen za 12 sati u prostorijama Upravne zgrade Aluminija.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika “Aluminija” Romeo Biokšić kazao je da su ih zvali iz Uprave Aluminija da dođu na sastanak u kancelarije ove kompanije, međutim, oni to odbijaju.

Kako su poručili, drže se jučerašnjeg dogovora po kojem je sastanak trebao biti održan u 12 sati u centrali HDZ-a BiH.

“Mi smo rekli da nećemo dole doći u Aluminij, to je naš zahtjev. Tražimo da se Čović pojavi ovdje da sa nama, predstavnicima Sindikata održi sastanak. Nemam riječi za ponašanje prema nama, žalosno”, kazao je.

Na upit reporterke “N1” Tine Jelin – Dizdar da li su ranije tražili sastanke sa čelnicima HDZ-a u vezi situacije u Aluminiju, Biokšić je dao potvrdan odgovor.

“Ja sam i ranije izjavljivao, više puta smo zatražili sastanak u središnjici HDZ-a, kod predsjednika, sa ministrima… Skretali smo na ovo pozornost ima godinu. Nailazili smo na zatvorena vrta. Nisu imali dovoljno sluha za naše probleme”, poručio je on.

Nekoliko stotina radnika Aluminija u ovom trenutku čekaju rasplet situacije ispred centrale HDZ-a.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh