BiH

Fortica: Zastava na pola koplja za Srebrenicu

Na dominantoj koti Fortica iznad Mostara, odnosno u novouređenom vidikovcu, kojeg vodi Brdsko-biciklističko udruženje MTBA Mostar, na čelu sa predsjednikom Đani Rahimićem, u srijedu je zastava Bosne i Hercegovine postavljena na pola koplja.

Fortica: Zastava na pola koplja za Srebrenicu - StarMo

Rahimić je za portal “StarMo” potvrdio da je zastava BiH spuštena u povodu sutrašnjeg Dana žalosti, odnosno godišnjice obilježavanja genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici.

Jednostavno, poštujemo zakon, koji nalaže da se na dan žalosti državna zastava spusti na pola koplja“, rekao je Rahimić, podsjećajući da je Udruženje tako nešto radilo i ranije.

On podsjeća da se Brdsko-biciklističko udruženje MTBA Mostar stara o velikoj zastavi BiH u okviru rekreaciono-avanturističkog parka na brdu Fortica, te im je po zakonu dužnost da vode računa o tome i istaknu državnu zastavu na pola koplja na dan žalosti.

U Udruženju ističu kako im je i ljudska obaveza da se prisjete nevino stradalih žrtava genocida, počinjenog 11. jula 1995. godine u tzv. Zaštićenoj zoni UN-a u Srebrenici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh