BiH

Velika akcija MUP-a KS u Sarajevu: Migrante kombijima odvoze sa Željezničke stanice

Na Željezničkoj stanici u Sarajevu trenutno se nalaze pripadnici MUP-a KS koji legitimišu migrante…

Migranti - Radiosarajevo.ba

Kako je kazao dežurni operativni pripadnik MUP-a KS u toku su redovne aktivnosti policije u Sarajevu, a više detalja današnje akcije bit će poznato po njenom okončanju.

Kako se saznaje, akcija se sprovodi u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, zbog sve većeg broja migranata u Sarajevu i koji borave na javnom prostoru koji nije predviđen za tu namjenu.

Do ove zajedničke akcije MUP-a KS i Službe za poslove sa strancima došlo je zbog mogućnosti narušavanja javnog reda i mira.

Svi migranti će biti legitimisani, fotografisani te će im biti uzeti biometrijski podaci, a nakon toga će biti smješteni u azilantski centar u Delijašu i Ušivak.

Fotoreporter portala “Radio Sarajevo” javlja sa mjesta događaja da su pripadnici MUP-a KS počeli prebacivati migrante kombijima u azilantske centre.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh