BiH

Radnici Aluminija blokirali tunel Salakovac

Nakon blokade i deblokade regionalne ceste M-17 kod Mostara, radnici Aluminija, danas su blokirali tunel Salakovac.

No image - Haber.ba

Podsjećamo, sastanak predstavnika sindikata Aluminija d.d. Mostar sa upravom ove kompanije danas, završen je bez konkretnog dogovora, prenosi “N1“.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je u ponedjeljak, nakon sastanka s predstavnicima Glencora, kako se ta tvrtka povukla iz pregovora te dodao da Vlada FBiH nastavlja pregovore s drugim potencijalnim investitorima. Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh