BiH

Radnici Aluminija ponovo nezadovoljstvo iskazuju blokiranjem puta M17

Nekoliko stotina radnika mostarskog Aluminija ponovo je blokiralo cestu M17, nezadovoljni odnosom Vlade FBiH i radom i odnosom čelnika Društva.

Radnici Aluminija blokirali M17

Kako su nam potvrdili radnici ovog preduzeća zabrinuti su za opstanak nekadašnjeg giganta, odnosno za sudbine sebe i svojih porodica.

Predsjednik Sindikata uposlenih Romeo Biokšić vjeruje da će se ipak pronaći rješenje na zadovoljstvo svih, te da će Aluminij opstati i dalje poslovati.

– Ovo je tvrtka koja skrbi o 900 radnika i članova njihovih obitelji. Važna je za Hercegovinu i Mostar. Bojim se da bi se ne daj Bože propast Aluminija mogla negativno odraziti na gotovo sve tokove i prilike u gradu, rekao je.

Radnici su se okupili na istom mjestu na kojem su protestvovali prije pet dana, a kasnije su se pomjerili malo sjevernije. Sa njima su i članovi rukovodstva, koji nose fotografije Fadila Novalića i Jelke Milićević, stoji u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh