BiH

U Predsjedništvu BiH održana večera predsjednika, premijera i šefova delegacija

U Predsjedništvu BiH večeras je organizovana svečana večera u čast predsjednika i premijera država te šefova delegacija učesnica Samita procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

No image - Haber.ba

Večeri su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, predsjednici Turske, Slovenije i Sjeverne Makedonije – Recep Tayyip Erdogan, Borut Pahor i Stevo Pendarovski, premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Bugarske Boyko Borisov te šefovi delegacija, prenosi “Klix“.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pridružit će se delegacijama sutra na Jahorini kada će biti održani sastanci.

Večeri nisu prisutvovali predstavnici Kosova i Albanije koji su otkazali učešće.

Forum se održava pod motom “Bolja povezanost za bolji život” i njime će se okončati bosanskohercegovačko predsjedavanje ovom regionalnom inicijativom.

Regionalna inicijativa SEECP pokrenuta je 1996. godine u Sofiji s ciljem jačanja regionalne saradnje, sigurnosti i stabilnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh