Svijet

Marš mira na Alpama u znak sjećanja na žrtve genocida u BiH

Bosansko udruženje “Ljiljan” koje okuplja Bosance i Hercegovce u zoni Valecamonica-sebino, regija Lombardia, organizovalo je 7. jula drugi po redu Marš mira (Marcia della pace) na italijanskim Alpama u znak sjećanja na genocid u Srebrenici, počinjen prije 24 godine.

Marš mira na Alpama - Vijesti.ba

Marš mira je startovao iz poznatog mjesta za odmor Borno u Alpama, simbolično šumskom trasom partizanskog otpora do planinskog doma Colonello Lorenzini, pišu “Vijesti“.

Više od 120 Bosanaca u društvu stotinjak Italijana odalo je počast nevinim žrtvama ne samo Srebrenice, nego i cijele BiH izložbom potresnih fotografija s mjesta stradanja, masovnih grobnica, iz logora…

Nermin Fazlagić, aktivista bosanskog udruženja “Stećak” iz Verone, održao je predavanje u kojem je govorio o dešavanjima u periodu 92′-95′, o genocidu u Srebrenici, ostalim masovnim stradanjima u BiH, haškim presudama…

Naša zadaća je da održavamo sjećanje na stradanja i progon našeg naroda s nadom da naredne godine budemo brojniji i novom rutom Marša mira prenosimo istinu“, poručio je Mirza Ramić iz udruženja “Ljiljan”.

Bosansko udruženje ‘Ljiljan’ ulaže velike napore u promovisanje bh. kulture i običaja, bosanskog jezika, ali i u organiziranje vjerskih programa za svoje članove i Bosance i Hercegovce sa adresom u Italiji.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh