BiH

Izdat najviši stepen upozorenja za BiH: Olujni vjetar, grad i kiša

Evropski centar za prognoziranje oluja – ESTOFEX, izdao je za danas upozorenje trećeg, najvišeg stepena za sjeveroistočnu Italiju, Sloveniju, sjevernu Hrvatsku i sjeverne dijelove Bosne i Hercegovine.

Grmljavina - Ilustracija/Pogled.ba

Ovo upozorenje se uglavnom odnosi na olujni vjetar, grad i obilnu kišu, dok je upozorenje drugog stepena izdato za sjeverni Jadran, prenosi “N1“.

Dijelove Hrvatske u posljepodnevnim satima već je zahvatio prvi nalet nevremena. Nevrijeme je pogodilo Zagorje oko 14 sati.

Oluja je zahvatila Kvarner, a nevrijeme se obrušilo i na šire područje Rijeke gdje je temperatura za samo deset minuta pala za osam stepeni.

U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, zabilježen je i najjači udar vetra od 75 kilometara na sat, prenosi “Jutarnji”. U cijeloj Hrvatskoj na snazi je meteoalarm.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh