BiH

Iz Policijske uprave Banjaluka šutnja: MO BiH utvrđuje činjenice o napadu na Dajanu Dangubić

Povodom medijskih napisa u kojima se navodi da je fizički napadnuta Dajana Dangubić, pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Ministarstvo obrane već je poduzelo niz aktivnosti na utvrđivanju činjenica iz ovih navoda, saopšteno je danas iz ovog Ministarstva.

Dajana Dangubić - Source.ba

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo obrane BiH najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, a posebno onog usmjerenog prema ženama.

”S obzirom na to da se incident dogodio izvan vojno kontrolisanog područja i u izvanradno vrijeme, Ministarstvo obrane BiH očekuje da se u proces utvrđivanja činjenica uključe i službe nadležnog MUP-a”, saopšteno je.

Podsjećamo, novinar Dragan Bursać objavio je informaciju o napadu na Dajanu Dangubić. Vijest je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama. Među ostalima, reagovao je i britanski ambsador u BiH Matt Field.

Iz Policijske uprave Banjaluka još uvijek se nisu oglašavali.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh