BiH

Velika promjena vremena u utorak stiže u Bosnu i Hercegovinu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a kako navode meteorolozi, u utorak nam stiže velika promjena vremena u Bosnu i Hercegovinu.

Oblačno vrijeme - Ilustracija/Twitter

Očekuje se drastičan pad temperatura zraka, a maksimalne će tokom dana u većem dijelu Bosne dosezati 24 stepena Celzijusa. Toplije će biti u Hercegovini, a tokom većeg dijela dana. očekuju se padavine, piše “N1“.

Dotad će u BiH preovladavati veoma toplo vrijeme, a posebno vrelo bit će drugog dana vikenda kada će temperature zraka dosezati i 37 stepeni.

U utorak nas, dakle, očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i uglavnom svježije. Nešto više padavina očekuje se u južnim i jugozapadnim djelovima. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stupnjeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh