BiH

Borci negoduju: Nema garancije za sjednice Parlamenta FBiH

Kolegijum Predstavničkog doma FBiH trebalo bi da u ponedjeljak, 8. jula, odredi termin vanredne sjednice ovog doma na čijem dnevnom redu će se naći Rebalans budžeta FBiH za 2019. godinu i Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njhovih porodica.

Zgrada Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine - Twitter

Predsjedavajući Predstavničkog doma Elvir Karajbić zakazao je sjednicu Kolegija u 12.00 sati.

“Članovi Kolegijuma, odnosno šefovi poslaničkih klubova, u ponedjeljak će odrediti termin za održavanje tražene sjednice”, potvrdio je Karajbić za Vijesti.ba.

No, demobilisani borci juče su, nakon sastanka radne grupe za usaglašavanje prijedloga zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, saopštili zahtjev da se u roku od 48 sati sazovu sjednice oba doma federalnog Parlamenta Federacije na kojim će se razmatrati predloženi borački zakon i rebalans budžeta, koji je neophodan da bi se mogao ovaj zakon primjenjivati od 1. jula.

“Sjednica Kolegija Predstavničkog doma ne znači da će sjednice oba doma Parlamenta FBiH biti održane. To nam, dakle, ništa ne znači, jer još uvijek nemamo nikakvu potvrdu da će sjednice Predstavničkog i Doma naroda FBiH biti održane, kako su najavljivali, u utorak i srijedu”, kazao je za Vijesti.ba demobilisani borac i zamjenik predsjednika Saveza boraca FBiH Munir Karić.

On je najavio da će Savez tokom dana javnosti saopštiti svoj zvanični stav po ovom pitanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh