BiH

Tomić: David Dragičević kao vrstan haker je ušao u račun firme na kojem su bili ogromni iznosi para

Advokat Duško Tomić potvrdio je da će, u srijedu, glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva u Banjaluci, Želimiru Lepiru, svjedočiti šta zna o mogućem motivu ubistva mladića Banjalučanina Davida Dragičevića.

Dusko Tomić-N1

Tomić kaže da ima saznanja da je „David, kao vrstan haker, ušao u račun jedne firme na kojem su bili ogromni iznosi para i da je zato došao u nevolju“, navodi “Oslobođenje“.

– Čije su pare, taj stoji iza zločina i uvjeren sam da tu nema dileme – kaže Tomić.

– To sam, pred mojim saradnikom Zlatkom Subotićem, koji je prije nekoliko dana svjedočio na te okolnosti policiji u Banjaluci, predočio Davidovom ocu, Davoru Dragičeviću.

– Davor mi je rekao da je David, po otkriću tog novca, račun zaštitio sa šest šifri. Na moje riječi da David, kad se našao u nevolji, možda nije mogao da se sjeti šifri, njegov otac mi je rekao da je mogao, ali nije htio. Zbog toga je, eto, po mom dubokom mišljenju, platio glavom.

Tomić kaže da je američki FBI tražio od Okružnog tužilaštva u Banjaluci da dobiju laptop, koji je koristio nesretni mladić, ali pod uslovom da roditelji potpišu saglasnost za ulazak u privatnost. Međutim, kako kaže Tomić, koji je u to vrijeme bio punomoćnik Davidovog i oca i majke, predaja laptopa i potpis saglasnosti za ulazak u privatnost su izostali. Zašto? To je, kako dodaje, pitanje za Davora Dragičevića.

– Davor mi je, pred svjedokom Subotićem, takođe, rekao da, „ako da laptop, mora da bude jasno da pare koje su na računu, pripadaju njemu“. Nisam se složio sa njim, objašnjavajući da u tome ne mogu da učestvujem. Pitao me je jesam li ja njegov ili nečiji drugi advokat. Pokušao sam mu da objasnim da pravni zastupnik nema pravo da laže, da krije istinu, jer postaje krivično odgovoran, za razliku od branioca okrivljenog, ali to Davor nije htio da shvati.Oko toga smo se razišli. Meni je bilo i ostalo važno da se istina utvrdi i zato sam spreman da svedočim, i kao pravnik, i kao čovjek, i kao otac – kaže Tomić.

Sramno je, kaže Tomić, što su mu, nedavno, u Sarajevu „Davorove pristalice“, skandirale da je lažov, „a baš on sve čini za istinu“.

– Ne bi bilo dobro da lažem, pa da me hvale, jer su to ćorava posla – kaže Tomić, vjerujući da se bliži dan kad će, van razumne sumnje, biti ustanovljeno ko je odgovoran za smrt Davida Dragičevića i kakvi su motivi bili.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh