BiH

Njemačka ambasadorica danas se sastaje s grupom “Pravda za Davida”

Ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann danas će se u Banjoj Luci sastati s članovima grupe “Pravda za Davida” koji već 462 dana mirnim okupljanjima pozivaju vlasti da riješe slučaj ubistva mladića Davida Dragičevića.

"Pravda za Davida" - Twitter

Grupa je dobila zvanični poziv tokom prošle sedmice. U zajedničkom saopštenju ambasada SAD, Velike Britanije i Njemačke, koje je potpisala i aktuelna ambasadorica, apelovano je na vlasti u RS-u da se ne udaljavaju od demokratskih normi i evropskih standarda, a da mirne proteste poput onih koje je organizovao pokret ‘Pravda za Davida’ ne bi trebalo smatrati sigurnosnom prijetnjom.

Oca ubijenog mladića ranije su primili brojni međunarodni zvaničnici i ambasadori, a svi su pozvali pravosuđe da uradi svoj posao u skladu sa zakonima.

Istraga za ubistvo Davida Dragičevića “stoji u mjestu”, a suđenje ranije optuženim kriminalističkim tehničarima Policijske uprave Banja Luka Zoranu Bošnjaku i Mikici Marijancu zbog krivičnog djela “sprečavanje dokazivanja” u istrazi ubistva Dragičevića, još nije počelo.

David Dragićević je nestao u noći sa 17. na 18. mart 2018. godine, a njegovo tijelo je pronađeno u potoku Crkvena 24. marta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh