BiH

Ko je Selma Mešić – Hasanović, učiteljica iz Kalesije, čija je domaća zadaća izazvala veliku pažnju javnosti

Već nekoliko dana društvenim mrežama, kruži domaća zadaća koju je svojim učencima zadala učiteljica Selma Mešić-Hasanović iz Kalesije.

Selma Mešić - Hasanović - Facebook

Učiteljica iz Kalesije, između ostalog, postavila i sljedeće zadatke: “Vidi bar jedan izlazak Sunca”, “Nauči igrati neku novu društvenu igru”, “Ostani u kontaktu s nekim od svojih prijatelja iz razreda”, “Napraviti sebi jednu ogrlicu ili narukvicu”, “Kupaj se u bazenu”, “Posjeti neki grad ili selo koje ne poznaješ”, “Gledaj oblake”, “Stekni bar jednog novog prijatelja”. “Vozi bicikl”, “Hodaj neko vrijeme bos/a po travi”, “Pročitaj barem dvije knjige i poneki strip”, “Oboji i ukrašavaj kamenje”, “Kad god ti je dosadno – čitaj”, “Posjetiti neku biblioteku”, “Reci nekome da ti je drag/a”, “Smij se dok te stomak i obrazi ne zabole”…

Na kraju domaće zadaće, učiteljica je napisala:

“I zapamtite: ne učimo za ocjene, već za život”.

Novinari “Avaza” razgovarali su s ovom kreativnom učiteljicom. Kako je kazala, nije imala pojma da će ova zadaća izazvati ovoliku pažnju.

“Zadala sam je svojim učenicima jer sam smatrala, znajući ih, da im takva zadaća treba. Zadatke za domaću zadaću sam našla na internetu i malo prilagodila uzrastu svojih učenika”, kazala je Selma Mešić–Hasanović.

Ona je dodala da sve ovo nije trebalo zauzimati medijski prostor.

“Jednostvano, zadaću sam dala svojim učenicima isključivo jer sam mislila da je to samo domaća zadaća i ništa više. Međutim, kad sam vidjela da su roditelji oduševljeni, list na kojem sam napisala zadaću i podijelila ga učenicima, kasnije sam fotografisala i postavila na svoj Facebook profil. Uradila sam to onako, usputno, kao i mnoge druge stvari što postavljamo na Facebook”.

Inače, Selma je rođena u Sapni, a sada s mužem Admirom Mešićem, diplomiranim pravnikom, živi u Kalesiji. Njih dvoje su se upoznali u – kalesijskoj biblioteci. Imaju dvoje djece, blizance, sina Hamzu i kćerku Lamiju.

Fahrudin Hamzić, direktor OŠ “Kalesija”, ima samo riječi hvale za učiteljicu Selmu.

“Izuetno je kreativna. I ranije je radile s djecom neke stvari koje su naišle na odobravanje i djece i roditelja. Ona voli djecu i sa ljubavlju radi sa njima”, kazao je direktor Fahrudin Hamzić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh