BiH

Mostarac ponovo ostavio smeće ispred Vijećnice i zaradio prekršajni nalog

Desetak aktivista okupilo se pred Gradskom vijećnicom u Mostaru gdje su organizovali večernje odlaganje smeća ispred ove ustanove praćeni sa dva policijska kombija i automobilom.

Edi Mesihović - Screenshot/Facebook

Edi Meshimović “zaradio” je prekršajni nalog nakon što je odložio otpad ispred vrata Vijećnice.

Mostarska policija je prošle sedmice privela Edija Mesihovića jer je svako jutro u znak protesta ostavljao kesu sa smećem ispred Gradske vijećnice u Mostaru.

Podsjetimo, mještani okolnih naselja 10. juna blokirali su odlagalište, zahtijevajući da se istraži što je sve proteklih godina deponirano na J.P. Deponija, na lokaciji Uborak te da se ova deponija izmjesti i hitno pristupi rješavanju tog ekološkog problema.

Edo Mesihović opet odložio smeće pred Gradskom vijećnicom u Mostaru, policija opet reagirala. POGLEDAJTE

Gepostet von Bljesak.info am Sonntag, 30. Juni 2019

Inače, tokom blokade, kako saznaje “Bljesak“, na gradskim ulicama u nekoliko dana se nakupilo oko 1.500 tona smeća te su građani iz protesta počeli odlagati smeće ispred Vijećnice grada Mostara. Kasniji sastanak gradonačelnika Mostara i mještana sjevernog dijela Mostara urodio je plodom te je postignut dogovor.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh