BiH

Davor Dragičević poslao poruku Sarajlijama nakon protesta

U Sarajevu su jučer održani protesti na kojima se tražila pravda za Davida (Dragičevića), Dženana (Memića) i svu djecu Bosne i Hercegovine.

Davor Dragičević i Muriz Memić - Faktor.ba

Kako su istakli, bili su to protesti za Dženana i Davida, za stradale Selmu i Editu, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon sto je pretučen, za policajce Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca, koji je izvršio samoubistvo nakon što je godinama trpio vršnjačko nasilje, istragu je također vodila Dalida Burzić, niko nije kažnjen.. za našeg Denisa, Alena, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i nažalost mnogobrojne druge, prenosi “RadioSarajevo“.

Na protestima, koji su održani u 18 sati ispred zgrade Narodnog pozorišta, govorili su Arijana i Muriz Memić, Amir Agić, Ifet Feraget, te Suzana Radanović.

Protestima nije prisustvovao Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog mladića Davida, ali je jutros uputio emotivnu poruku svima koji su jučer došli na proteste:

“Hvala, moje rodno Sarajevo. Hvala za pjesmu mog Davida. Zajedno do kraja, Pravda za Davida.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh