BiH

Jedna kopirana stranica na mostarskom Sveučilištu naplaćuje se dvije marke

Sam Studentski zbor tvrdi kako studiranje na Sveučilištu nije jeftina opcija.

upisni-list-sveuciliste- Bljesak

Jedna kopirana stranica na mostarskom fakultetu naplaćuje se dvije marke. Naime, u bibiloteci Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru upisni list, dokument koji se studentskoj službi predaje prilikom ovjere ljetnog i zimskog semestra, košta dvije KM, javlja za “Bljesak” čitatelj. Prema njegovim riječima, za kupovnu istog se ne dobiva fiskalni račun.

Inače, inicijativom Studentskog zbora uprava Sveučilišta je ove akademske godine donijela odluku o ne naplaćivanju različitih dokumenata potrebnih studentima, a koji su se naplaćivali različito, od fakulteta do fakulteta.

Sam Zbor tvrdi kako studiranje na Sveučilištu nije jeftina opcija. S tim se slaže i sam mostarski rektor i predsjednik Rektorskog zbora BiH, Zoran Tomić, koji je ranije za Omladinski program BHRT-a rekao kako je studiranje u BiH doista skupo.

”Studiranja u BiH je zaista skupo. Ako uspoređujemo troškove studija u susjednim zemljama, oni su još veći, ali za naš standard, troškovi studija u BiH su ogromni. Na tome treba stalno raditi – tražiti da studenti za što manje novca dobiju što više obrazovanja”, rekao je rektor. Tomić uz to, dodaje da ”taj problem ne možemo riješiti bez vlasti” te je u četvrtak pred šefom HDZ-a i HNS-a Draganom Čovićem i osnivačima Sveučilišta predstavio model financiranja te visokoškolske ustanove.

Od rektorove molbe da ga politika podrži u svom naumu, sa tog sastanka nije poslana nikakva konkretna poruka mostarskim studentima kao nada o povoljnijem studiranju tih 12.000 studenata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh