BiH

Članovi grupe “Pravda za Davida” krenuli na proteste u Sarajevu

Banjaluka je krenula put Sarajeva. Sretno! Do kraja! Ovim riječima su članovi grupe Pravda za Davida najavili danas svoj polazak za Sarajevo, gdje se u večernjim satima održavaju protesti.

Članovi grupe Pravda za Davida krenuli na proteste u Sarajevu - Facebook

Naime, kako su najavili članovi porodica Memić, Dragičević i Radanović, ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu danas u 18 sati će biti održani protesti za Dženana Memića, Davida Dragičevića i “svu našu djecu“.

Pozivamo sve one koji su kao i mi u poziciji da su im uzeli najmilije a poslije toga ih ubijaju svojim neradom i nemarom. Najavljujem proteste za sve ljude koji se bore protiv nepravde. Najavljujem da će to biti protesti za našeg ubijenog Dženana, za ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu, čiji je ubica dobio po 7,5 god kazne, a saučesnici su oslobođeni odgovornosti, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon sto je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca, koji je izvršio samoubistvo nakon što je godinama trpio vršnjačko nasilje, istragu je također vodila Dalida Burzić, niko nije kažnjen.. za našeg Denisa, Alena, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i nažalost mnogobrojne druge – poručila je Arijana Memić, sestra ubijenog mladića Dženana Memića, te pozvala da im se pridruže u protestima, piše “Radio Sarajevo“.

Da je istraženo ubistvo moga brata Dženana, možda bi David bio živ, ako ih natjeramo da istraže ubistva Dženana i Davida, spriječit ćemo da još neko strada – dodala je Memić.

Kako se očekuje, na večerašnje proteste trebao bi doći i Davor Dragičević, otac ubijenog mladića iz Davida. Davor Dragičević pobjegao je iz BiH krajem prošle godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh