Politika

Čović: Obavještajni sektor u BiH nije pod nadzorom, kontroliše ga SDA

U BiH danas je osjećaj takav ne samo da nemamo funkcionalnu pravnu državu nego postoji razvijen parasistem, posebno u obavještajnom sektoru, izjavio je danas u Mostaru predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović.

No image - Haber.ba

On je to kazao nakon sjednice Predsjedništva HNS-a na kojoj su, rekao je, upravo najviše vremena posvetili toj temi, naglasivši da obavještajni sektor u BiH nije pod kontrolom države te da se on mora staviti staviti pod kontrolu Parlamenta BiH.

– Jedan narod, jedna stranka, jedna politika ili čak nekoliko pojedinaca iz jedne stranke kontrolira obavještajni sektor – kazao je Čović.

Upitan misli li na SDA, Čović je potvrdio da misli baš na tu stranku.

– Otkud nekom pravo privatnosti u tom dijelu ili da mi nagađamo da li se vi sad kao novinari prisluškujete? Pazite, prvi čovjek države, šta god ko o tome pričao, to kaže i mi, kao, šutimo – rekao je Čović.

Osvrnuvši se na proces uspostave vlasti na državnom nivou, Čović je kazao kako se Vijeće ministara BiH treba hitno formirati, jer, kako je naveo, za to postoje sve pretpostavke,piše Avaz

Također, naveo je da je na sjednici dogovoreno da će do sredine jula biti održana zajednička sjednica Glavnog vijeća i Predsjedništva HNS-a o temi kuda ide Bosna i Hercegovina i o poziciji hrvatskog naroda, a u vezi s neuspostavljanjem vlasti te političkih i sigurnosnih problema.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh