BiH

Špirić: Platni spisak institucija BiH duži za 583 novozaposlene osobe

BANJALUKA – Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas da je u septembru 2018. godine, ondnosno neposredno prije opštih izbora, iz budžeta institucija BiH isplaćena plata za 21.806 osoba, dok je na platnom spisku u maju 2019. godine bilo 22.389 ljudi što potvrđuje da je broj zaposlenih povećan za 583.

Nikola Špirić - NAP.ba

“Svi koji se trude da demantuju ove činjenice mogu se obratiti Ministarstvu Finansija i trezora BiH, koje isplaćuje plate, ali i Agenciji za statistiku, Direkciji za ekonomsko planiranje, te Međunarodnom monetarnom Fondu i Svjetskoj banci gdje, takođe, prate i obrađuju ove podatke”, rekao je Špirić Srni.

On je pozvao one koji sumnjaju u ove podatke da se obrate ovim institucijama, iz kojih su mu dostavljeni zvanični podaci zaključno s 31. majem, pa da vide da li ima u junu novozaposlenih.

“Suvišna je svaka polemika sa onima kojima je Savjet ministara zavod za zapšljavanje. Takvi nemaju nikakve vizije i nisu mogli uraditi ništa korisno za cijeli mandat pa otimaju dane da još malo ostanu u vlasti jer kad odu niko ih se neće sjećati, pa čak ni ovi koje su zaposlili”, naglasio je Špirić pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh