BiH

Večerašnje mirno okupljanje u Banjaluci pod sloganom “Sa tobom nas je više”

Partija demokratskog progresa (PDP) obratila se javnosti uoči mirnog okupljanja građana u parku Mladen Stojanović u Banjaluci poručivši da žele osnovna ljudska prava i narodnu policiju.

Draško Stanivuković- Facebook

Kao majka, kao univerzitetski profesor i narodni poslanik, osjećam moralnu obavezu da stanem na čelo skupa i za sve nas tražim normalan i dostojanstven život. Kao poslanici, ali i kao ljudi i odgovorni građani na skupu ćemo zahtijevati samo ono što nam po Ustavu i pripada. Žalosno je i sramotno što u 21. vijeku u srcu Evrope tražimo da se poštuju samo osnovna ljudska prava.“, rekla je narodni poslanik Jelena Trivić, uoči prvog mirnog okupljanja građana koje će biti održano večeras sa početkom okupljanja 19 časova.

PDP-ov poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao je da će mirno okupljanje građana biti održavano pod nazivom „Sa tobom nas je više“:

„Našoj borbi neće pomoći sviđanje na Facebook-u, gledanje uživo ili komentari podrške. Trebamo stati u park kao jedno i jasno reći – hoćemo Trg koji je i naš, hoćemo policiju koja nas štiti, koje se ne plašimo, koja je narodna, sa narodom i uz narod. Hoćemo dostojanstven i normalan život. Zato dođi, jer s tobom nas je više.”
“Institucije su zarobljene, ne funkcionišu, a sistem takav da nas od djetinjstva uče da ćutimo, saginjemo glavu, jer kažu može i gore. Mi kažemo da može i mnogo, mnogo bolje i to ćemo pokazati“, kazao je Vukanović koji je pozvao građane da se pridruže skupu i dostojanstvenoj borbi za bolje sutra”, kazao je Vukanović, prenosi Novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh