BiH

Otkazana sjednica Vijeća ministara BiH

Otkazana je sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na kojoj je trebalo da se razmatra Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period juli – septembar 2019. godine.

Za danas najavljena 174. sjednica Vijeća ministara BiH prolongirana je i bit će održana u utorak, 2. 7. 2019. godine u 12 sati prema ranije predloženom dnevnom redu – saopćeno je iz Vijeća ministara.

Bilo je predviđeno i razmatranje informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, kao i informacija o lokalitetima nelegalnog ulaska migranata u BiH sa teritorije Srbije i Crne Gore s prijedlogom mjera i planom aktivnosti o angažiranju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga BiH na zaprečavanju lokaliteta nelegalnog ulaska migranata.

Pred ministrima se trebala naći i informacija o aktivnostima Ministarstva sigurnosti BiH u prihvatu državljana BiH koji se vraćaju iz Savezne Republike Njemačke u našu zemlju na osnovu Evropskog putnog lista za povratak,,piše Avaz

Trebao je biti razmatran i prijedlog pisma podrške za projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh