BiH

Ramiz Kadrić deveti put pješači od Drežnice do Potočara

Planirao je da stignu do Nezuka do 7. jula navečer, a da se 8. jula pridruži Maršu mira za Srebrenicu

No image - Haber.ba

Ramiz Kadrić, borac Armije RBiH iz Drežnice kod Mostara, i ove godine krenuo je u pohod pješačenja do Potočara gdje će 11. jula odati počast žrtvama genocida u Srebrenici, piše “Faktor“.

Svoj deveti pohod prema Srebrenici, put dug oko 500 kilometara, započeo je jutros u osam sati ispred Memorijalnog centra Drežnica, gdje je učenjem Fatihe odao počast svim šehidima Drežnice i BiH, koji su svoj život dali za slobodu RBiH.

Javio nam se iz Ostrošca, gdje planira zakonačiti, a već sutra s ekipom iz Konjica nastavlja put prema Potočarima. Tvrdi kako je put do Ostrošca prošao bez problema.

– Jeste bilo dosta vruće, ali to nije problem kada se prilagodiš.Navikao sam već i na kišu i vrućine, tako da moju namjeru ne mogu spriječiti – kazao nam je Kadrić.

Planirao je da stignu do Nezuka do 7. jula navečer, a da se 8. jula pridruži Maršu mira za Srebrenicu.

Kadrić se 1992. godine kao 17-godišnjak pridružio Samostalnom bataljonu Armije RBiH ”Drežnica” i do završetka agresije istaknuo se hrabrošću i srčanošću u borbi za Bosnu i Hercegovinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh