BiH

Dušan Šilj u panciru i sa šljemom na glavi krenuo u Sud BiH

Dušan Šilj (31) iz Istočnog Sarajeva, koji se dovodi u vezu s nedavnom likvidacijom Stefana Šarovića (31) u Đenovićima kod Herceg-Novog, saslušan je jutros u Banjoj Luci.

No image - Haber.ba

Šilja su ispitali istražitelji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS, a potom je pod velikim mjerama osiguranja krenuo na put za Sarajevo. Tokom dana bit će sproveden u Sud BiH, gdje će biti odlučeno o eventualnom ekstradicionom pritvoru.

Šilj je iz PU Banja Luka izveden u panciru i sa šljemom na glavi.

Šarović je likvidiran s šest hitaca 6. juna ove godine u vili “Akacija hil” u Đenovićima. S ovim ubistvom još se dovodi u vezu i Nikola Ivović, državljanin Crne Gore.

– Osumnjičeni je uhapšen na osnovu potjernice Interpola Podgorica. Pripadnici MUP-a Republike Srpske i Crne Gore nastavljaju intenzivnu saradnju u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela – saopćio je MUP RS, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh