BiH

Žene u sportu – zašto se njihov rezultat ne mjeri isto kao i muški?

Sve više djevojaka bave se sportovima koji su do sad bili rezervisani za muškarce.

No image - Haber.ba

Nike je od prošle sezone krenuo sa aktivnom kampanjom gdje su žene u fudbalu – fokus. Na početku ove sezone predstavljeni su dresovi za ženske reprezentacije širom svijeta.

Svjetsko fudbalsko prvenstvo za žene, koje se trenutno održava u Fancuskoj razbija mnoge predrasude po pitanju učešća žena u muškim sportovima.

One postižu veoma zapažene rezultate u sportovima koje se bave. Ali se njihov uspjeh ne mjeri isto kao i uspjeh muškaraca u istim sportovima. Zašto je to tako?

Na ovo i još mnoga pitanja o tome kako inspirisati mlade djevojke i žene da se „pokrenu“ i bave sportom možete čuti od djevojaka koje iza sebe imaju sjajne rezultate i to na panelu koji se održava u Sarajevo City Centar, 29.6. od 12h. Cilj panela je insiprisati mlade djevojke i žene da se „pokrenu“ i bave sportom, piše “LOLA“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh