BiH

Komšić se izvinio Hohmann zbog Dodikovog pisma

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio u oproštajni posjet veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann.

Željko Komšić i Christiane Hohmann - Vijesti.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podsjetio je na visoku razinu bilateralnih odnosa BiH i Savezne Republike Njemačke, te financijsku podršku Njemačke Bosni i Hercegovini, izrazivši nadu da intenzitet te podrške neće biti umanjen u manjem bh. entitetu nakon neprimjerenog istupa predsjedatelja Predsjedništva BiH.

On je uputio izvinjenje njemačkoj veleposlanici zbog neprimjerenog, nediplomatskog i nedžentlmenskog tona pisma koje je uputio predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Tokom sastanka razgovarano je i o objavljenom Mišljenju Evropskoga povjerenstva o BiH, sa posebnim naglaskom na način implementacije standarda, mjera i preporuka iz Mišljenja.

Zajednički je konstatirano da je, uz implementaciju Mišljenja, vladavina prava ključni preduslov za nastavak euroatlantskih integracija i uspostavu vlasti, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh