BiH

Mostar: BOLNIČKI OTPAD ZAVRŠIO NA DIVLJOJ DEPONIJI

Nakon više od dvije sedmice, u toku noći je ispred Kliničke bolnice na Bijelom brijegu pokupljen i odvezen bolnički i medicinski otpad, i to na divlju deponiju.

Bolnički otpad na divljoj deponiji - Facebook

Iako su nas uvjeravali kako se na deponiju nije odlagao bolnički i medicinski otpad, već na za to predviđena mjesta, postavljali smo logična pitanja: ukoliko je to istina, kako je moguće da 15 dana bolnički otpad bude ispred ustanova u kontejnerima, a sve to nakon blokade dovoza otpada na deponiju?

Sada postavljamo pitanje: ukoliko postoji još neko ko vjeruje u to da medicinski i bolnički otpad godinama nije odlagan na deponiju, da li su onda ovo “predviđena mjesta” na koja se odlagao godinama, što bi bila još veća katastrofa!

Dragi sugrađani, jedino zajedno možemo pobijediti u ovoj borbi. Dijelite ovu i slične objave svojim prijateljima, kolegama, poznanicima.

Bolnički otpad na divljoj deponiji – Facebook

Isključivo što želimo je normalan život dostojan čovjeka, a naša je obaveza, i građanska i moralna, ukazati na nepravdu!

Još jedan dokaz svim građanima Grada Mostara da ih se ovaj problem itekako tiče!

Bolnički otpad na divljoj deponiji – Facebook

Molimo Vas da javnost obavijestite o ovom problemu, a fotografije i detalje možete pronaći na Facebook stranici Građanska inicijativa “Jer nas se tiče”, poručuju iz inicijative u dopisu upućenom medijima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh