BiH

Pojačane aktivnosti policije u Banjaluci

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka na području grada Banjaluka, u vremenu od 21. do 23. juna ove godine, uspješno su izvršili obezbjeđenja jedanaest javnih okupljanja, saopćeno je danas iz PU Banjaluka.

Policija bh. entiteta RS - Ilustracija/6yka.com

Kako navode u saopćenju, dvije osobe su uhapšene i ispitane na okolnosti posjedovanja opojne droge, a sedam osoba je lišeno slobode zbog vožnje pod uticajem alkohola.

”Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su, tokom vikenda, u dva ugostiteljska objekta u ovom gradu izvršili raciju u kojoj su pronašli nekoliko pakovanja pvc vrećica sa materijama koje asociraju na opojnu drogu marihuanu, dok su dvije osobe uhapšene zbog narušavanja javnog reda i mira tokom sprovođenja službene radnje.

Policijski službenici preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji”, saopćeno je, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh