BiH

Popave i klizišta kod Vranduka

Saobraćaj na alternativnom putu zbog radova u tunelu Vranduk bio je obustavljen u mjestu Koprivna.

No image - Haber.ba

Klizište blokiralo alternativni put sa tunela Vranduk

Podsjećamo, saobraćaj je bio obustavljen nakon što se veća količina zemlje i kamena sručila na put uslijed odrona koji je uzrokovan jakim nevremenom koji je pogodio Zenicu.

Jako nevrijeme u ZDK: Nebo se otvorilo nad Zenicom

Situacija danas u saobraćaju na putu M-17 Tenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk II je i dalje slična kao i prethodnih dana. Naime, vozi se naizmjenično jednom trakom, javljaju iz BIHAMK-a i upozoravaju da se zbog pojačanog prometa na ovom dijelu stvaraju kolone u oba smjera.

Vranduk- Facebook- ilustracija.png1

Odblokiran alternativni put sa tunela Vranduk

Iz BIHAMK-a isitču da je moguće koristiti i alternativni pravac R-445 Zenica-Tetovo-Nemila, ali da se zbog asfaltiranja ove dionice vozi jednom trakom uz povremene kraće obustave saobraćaja.

Provjerili smo i situaciju u Operativnom centru Ministarstva unutrašjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kazali su nam da je situacija za sada normalna i zamolili su građane ukoliko naiđu na veće gužva da koriste alternativne pravce, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh