BiH

“Plaćaju oko 120 kubika mjesečno, a troše 100 kubika vode dnevno”

Radnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ isključili su jutros s mreže hotele „Ilidža“, koji su u vlasništvu Alije Budnje. Kako saznaje “Avaz”, voda je isključena zbog dugovanja, a proceduru je pokrenuo novi menadžment ViK-a, s direktorom Enverom Hadžiahmetovićem na čelu.

Vodomjer - Snasphoot/Youtube

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković, istaknuvši da je od ponedjeljka novi direktor započeo ono što niko nije smio, obračun sa zaštićenim stranačkim i drugim nelegalnim potrošačima vode.

“Od jutros su hoteli „Ilidža“, „Terme“ isključeni s mreže. Ustanovljeno je da manipuliraju vodom i plaćaju oko 120 kubika mjesečno, a troše 100 kubika dnevno. Akcija je počela danas i trajat će dok se svi veliki dužnici i manipulatori ne uvedu u sistem jer je to osnovni razlog zašto imamo redukcije. Drago nam je da je ovako započeo čovjek koji očigledno ima i hrabrosti i kompetencije da se obračuna i da dovede u red ovaj problem”, rekao je Konaković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh