BiH

Ružica Jukić se izvinila zbog nepismenih saopćenja: “Kucam ih dok vozim”

S obzirom na to da njeni postovi inače vrve raznim “nepravilnostima”, Ružica Jukić se izvinila svojim Facebook pratiocima zbog, kako kaže, “greški u tipkanju”, za koje je također ponudila validno objašnjenje

Ružica Jukić - Twitter

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Ružica Jukić veoma je aktivna na društvenim mrežama te javnost svakih nekoliko dana “počasti” nekim svojim komentarom, ili pak saopćenjima koje redovno objavljuje na Facebooku.

U svom posljednjem postu koji je objavila 13. juna, Ružica Jukić detaljno je pojasnila zbog čega je uopće otvorila Facebook profil i zašto ima potrebu tako često se oglašavati putem društvenih mreža.

– Moj FB profil sam željela održavati, tako što bi s vremena na vrijeme, otvorila temu iz struke za ljude iz struke, kao i za ostale kultivirane osobe, tako da imaju šansu u ovom moru društvenih mreža i uistinu apsolutnog nepoznavanja prava i pravnih procedura, da iznesu svoja stajališta, prijedloge i slično, da pri tome ne budu ometani od mediokriteta u najboljem slučaju, a u najgorem od najnižih ljudski strasti uvreda i vrijeđanja i blaćenja. Da bar neko ima koristi od moje Fb stranice i od te eventualne diskusije.

Ali, kako sam konstantno izložena brutalnim napadima, a koji su svima koji prate društvene tokove jasni, odakle dolaze i zašto, ja sam jednostavno primorana ne podleći pritiscima bilo ambasada, bilo kolega koji imaju životopise, koje su direktno prouzročile stanje u kojem se pravosuđe danas nalazi, a posebeno sam morala pokazati paradržavnim centrima, da ja nisam podložna pritisku i strahu od njihovih dirigiranih medijski napada ili protesta “naroda ” koji oni organiziraju. Nadam se da su to shvatili, da što me vise neargumentirano napadaju proizvode veći otpor – obrazložila je potpredsjednica VSTV-a u postu koji prenosimo bez redakcijskih intervencija.

S obzirom na to da njeni postovi inače vrve raznim “nepravilnostima”, Ružica Jukić se izvinila svojim Facebook pratiocima zbog, kako kaže, “greški u tipkanju”, za koje je također ponudila validno objašnjenje.

– Usput dužna sam se ispričati i za razne greške u tipkanju ovih mojih reagiranja, jer sam prezauzeta i bukvalno tipkam na mobilnom u hodu, u vožnji, a i kako imam i sama gađenje prema tome, što moram uopće reagirati, samo to pustim da ode što prije iz mojih ruku – napisala je Jukić.

Nismo sigurni da li potpredsjednica VSTV-a zna da je tipkanje na mobitel “u vožnji” kažnjivo po Zakonu o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, kao i pričanje na mobilni telefon tokom vožnje. U svakom slučaju, za nadati se da Ružici Jukić negdje na cesti neće, poput njenih reagiranja, i volan “ispasti iz ruku”, jer to bi već moglo imati daleko teže posljedice od njenih nepismenih saopćenja, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh