BiH

Matthew Palmer protiv uvođenja rezervnog sastava policije u bh. entitetu RS

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Metju Palmer (Matthew Palmer), koji od prošle sedmice boravi u našoj zemlji, sastao se danas u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država s čelnicima policijskih agencija u BiH.

Matthew Palmer - Avaz.ba

U zgradu Ambasade stigli su ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, ministar FBiH unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, te direktori Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić i Granične policije BiH Zoran Galić, piše “Avaz“.

Prisustvovao je i direktor Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Perica Stanić. Sastanku bi trebao prisustvovati i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman.

Na sastanku je najviše govora bilo o migrantskoj krizi u BiH i o rezervnom sastavu policije u RS, a nakon svega je, kao što je poznato, najavljeno i formiranje rezervnog sastava u FBiH.

SAD nisu za uvođenje rezervnog sastava policije u RS i ne podržavaju takvu odluku. Što se tiče migrantske krize, zvaničnike SAD zanimalo je na koji način policijske agencije izlaze nakraj s ovim problemom.

Da su ovo bile teme sastanka, potvrdio je novinarima i Aljoša Čampara.

Ostali učesnici nisu davali izjave, a kako se saznaje, o sastanku će se iz Ambasade SAD oglasiti saopštenjem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh