BiH

Vremenska prognoza: “Povratak ljetnih vrućina moguć je od idućeg vikenda”

Vremenska prognoza…

Vrućina - Ilustracija / Pressrs.ba

Profesor Zoran Zadro objavio je prognozu za tekuću sedmicu na svojoj Facebook stranici “Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna“.

Kako kaže profesor Zadro, danas i idućih dana atmosfera će širom regije biti vrlo nestabilna, tako da će u većem dijelu regije uz sunčana razdoblja biti povremene kiše i pljuskova uz grmljavine.

Pri tome se svakako mora upozoriti na lokalno izraženije olujno nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar, intezivnu grmljavinu, grad ( tuču ) i obilne pljuskove, koji mogu uzrokovati lokalne bujične poplave.

Dodaje da se više sunčanog vremena očekuje se na jugu Hercegovine, Jadranu i obalnim dijelovima Crne Gore premda će i ovdje lokalno biti grmljavinskih nestabilnosti moguće i kraktotrajnog jačeg nevremena.

Kao što možete vidjeti na slikama koje prikazuju temperature, u našoj regiji treba očekivati manje vruće, ali i dalje sparno vrijeme – kaže Zadro.

Vjetar će nakratko okretati na sjeverne i sjeveroistočne smjerove, a u sjevernoj Makeodniju i istoku Srbije i dalje će puhati slab do umjeren povremeno pojačan istočni i jugoistočni vjetar.

Nestabilno vrijeme u većem dijelu regije vjerovatno bi moglo potrajati do kraja ove sedmice, uz više sunčana vremena ponovno u Hercegovini, Dalmaciji, obalnim dijelovima Crne Gore i većem dijelu sjeverne Makeodnije.

Povratak ljetnih vrućina moguć je od idućeg vikenda, posebno od kraja vikenda i u idućoj sedmici, kada i ukoliko se ostvare ove prognoze, možemo očekivati još jedan toplinski udar, piše u prognozi profesora Zorana Zadre.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh