BiH

Odron kod Banje Luke “progutao” regionalnu cestu

Odron zemlje na putu između Banje Luke i Turbeta, koji se desio usljed obilnih kiša koje su pogodile taj dio BiH, spriječio je danas odvijanje saobraćaja.

Odron kod Banja Luke - Screenshot/YouTube

Kako saopštava Bosanskohercegovački auto-moto savez, zbog spomenutog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-413 Turbe – Banja Luka u kanjonu Ugra.

Također, u tom dijelu zemlje kiša je aktivirala najmanje dva klizišta, jedno na regionalnoj cesti R-414, a jedno na magistralnom putu M-16, mada saobraćaj na tim pravcima nije obustavljen, ali se odvija usporeno.

Kako se navodi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak će uglavnom biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, pa je za očekivati da se ovavke slike sutra ponove, piše “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh