BiH

Milorad Dodik: “Mađarska primjer zemlje gdje se poštuju prava Srba”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Budimpšeti sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj.

Milorad Dodik - Srna

Oni su upoznali srpskog člana Predsjedništva BiH o položaju Srba u Mađarskoj i tom prilikom naglasili da ostvaruje visok stepen prava i sloboda.

Oni su istakli da je Mađarska primjer zemlje gdje se poštuju prava Srba i srpski nacionalni identitet.

Sastanku su prisustvovali i ambasador BiH u Mađarskoj Biljana Gutić Bjelica, ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša, državni sekretar Mađarske za manjine Mikroš Šoltes i predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Dodik prisustvuje gala koncertu Kulturno-umjetničkog društva “Taban” koji se održava u pozorištu VIG u Budimpešti, gdje je previđeno i njegovo obraćanje.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik doputovao je u poslijepodnevnim časoivma u Budimpšetu. Od granice sa Hrvatskom ka glavnom gradu Mađarske dočekala ga je pratnja od 16 automobila.

Dodik će sutra posjetiti Srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i sastati se sa episkopom budimskim Lukijanom, a zatim ide u obilazak Sent Andreje, Srpske pravoslavne crkve i Srpskog muzeja Budimske eparhije.

U utorak, 18. juna, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Nakon radnog ručka planirana je zajednička konferencija za novinare Viktora Orbana i Milorada Dodika, najavljeno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, piše “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh