BiH

Dvodnevni sastanak PIC-a o trenutnoj situaciji u BiH

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) sastat će se u Sarajevu u ponedjeljak, 17. juna, i utorak, 18. juna, kako bi razmotrili trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

PIC - Vijesti.ba

U ponedjeljak, Upravni odbor Vijeća za provedbu mira razgovarat će o sveukupnoj situaciji u državi, sa fokusom na činjenicu da vlast još uvijek nije formirana.

U utorak, politički direktori će se sastati sa Zajedničkim kolegijem Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz OHR-a.

Konferencija za medije visokog predstavnika Valentina Inzka i prvog zamjenika visokog predstavnika Michaela Scanlana planirana je u utorak, nakon okončanja sastanka Upravnog odbora PIC-a.

Povodom predstojeće sjednice PIC-a u BiH je doputovao i zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Matthew Palmer, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh