BiH

Građani Bihaća najavljuju velike proteste u nedjelju zbog migranata

Nakon niza incidenata na području Unsko-sanskog kantona građani Bihaća odlučili su u nedjelju izaći na glavni trg i poslati poruku da je situacija potpuno izmakla kontroli.

No image - Haber.ba

“Veliko okupljanje nezadovoljnih građana. Grad je naš!”, stoji u poruci koja se dijeli na društvenim mrežama, tvrdi “Klix“.

Spontani skup građana zakazan je u nedjelju 16. juna na Gradskom trgu u Bihaću. Satnica nije navedena, kao ni organizator protesta.

Građani Bihaća, Velike Kladuše i Cazina svakodnevno žive u strahu zbog sve češćih incidenata koje prave migranti, a meta su nerijetko i stanovnici navedenih gradova.

Policija je danas imala pune ruke posla. Prilikom pretresa dvije porodične kuće policija je pronašla čak 282 migranta. Oni su prebačeni na Vučjak, lokaciju od koje lokalne vlasti planiraju napraviti veliki migracioni centar kako bi migrante izmjestili iz urbanih gradskih sredina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh