BiH

Niko ne želi da bude advokat Benedija Đukanovića

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su predali lice čiji su inicijali B. Đ. u nadležnost Kazneno-popravnog zavoda Tunjice, rekla je “Srni” načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović. Đukanović se nalazi se u velikom problemu, jer advokati odbijaju da ga brane, pa je saslušanje, kako prenose “Srpskainfo”, prolongirano.

Transport Benedija Đukanovića - Screenshot/YouTube

Riječ je o Benediju Đukanoviću, osumnjičenom za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, koji se sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obaviješteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali.

Miljanovićeva je rekla da će Đukanovića saslušati postupajući tužilac Republičkog tužilaštva i inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Policija i dalje traga za “golfom sedam” bijele boje, kojim je Đukanović pobjegao sa mjesta zločina, registarske oznake 003-K-770.

Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedno vozilo da pozovu telefonski broj 122 ili da jave najbližoj policijskoj stanici, prenosi “BN“.

Mediji prenose da je prije deset godina Đukanović u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh