BiH

“NISMO SVI PRIMITIVNI I NEKULTURNI KAO DODIK”

Dr. Mustafa ef. Cerić, bivši reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, obratio se odlazećoj ambasadorici Njemačke u BiH, Christiane Hohmann, i uputio joj izvinjenje povodom negativnog odgovora na njen upit da se sastane sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, ali i svih riječi koje joj je isti uputio.

Dr. Mustafa Cerić - NAP.ba

Tekst prenosimo u cjelosti:

NJ. E. ambasadorica Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiana Hohmann molim Vas da u ime normalnih i civiliziranih bosanskih gradjana primite moje izvinjenje zbog primitivnog i nekulturnog ponašanja Milorada Dodika, presjedavajućeg Predsjedništva bosanske države prema Vama lično i prema Vašoj zemlji, koja je pokazala i dokazala da je veliki prijatelj, dost, našoj zemlji Bosni.

Hvala Vam velika na vašoj velikoj brizi i ljubavi, koju ste nesebično pokazali u obnašanju vaše diplomatske misije u Bosni u ime Vaše Njemačke države. Uvjeren sam da dijelim osjećaj zahvalnosti prema njemačkom narodu sa svima koji već godinama, ako ne i decenijama, zaradjuju nasušni kruh u Njemačkoj, od kojih su mnogi i penziju stekli.

Milorad Dodik ne predstavlja ni na koji način duh bosanskog odgoja, zahvalnosti, uljudnosti i prijateljstva. Njegove frustracije su izraz njegovog primitivizma i nekulture, izraz od kojeg mi u Bosni već podugo patimo, ali sad zasad nemamo izbora, već da to trpimo. Nadam se ne još zadugo.

Vi imate izbor da Dodika već sutra zaboravite kao da ga niste nikad ni sreli. Ali Vas molim, Vaša Ekselencijo, da ne zaboravite Vaše iskrene bosanske prijatelje, kojih je mnogo više od Dodikovih primitivnih sljednenika. I još nešto, prenesite naše tople bosanske pozdrave Kancelarki Merkel i kažite joj da je dobro došla u Bosnu. Dodik nije autentični bosanski domaćin. On je samo čuvar sporednih vrata na jednom mjestu u Bosni. Autentični bosanski domaćin je Did, koji ima veliko srce, široka prsa, ispruženu ruku i, iznad svega, dobru dušu, po čemu je poznat kao Dobri Bošnjanin.

Još jednom, Vaša Ekselencijo, izvnite – Dodik ne zna šta priča i radi. Bosna voli sve ljude koji nju vole. A Vi volite Bosnu i zato Bosna voli Vas. I zato dodjite nam opet.

Aufiderzen!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh