BiH

Slovak tvrdi da je u tunelima Ravne izliječio tumor na plućima

Priča Slovaka Julijusa Čingera, koji tvrdi da se nakon nekoliko dana boravka u praistorijskom kompleksu tunela Ravne u Visokom izliječio od raka na plućima, oduševila je javnost.

Julijus Činger - Avaz.ba

Prije nepunu godinu dana ustanovili su mi tumor na plućima i tada sam odlučio doći u Visoko, jer sam već prije čuo nevjerovatne priče o ljekovitim svojstvima tunela. U tunelima sam bio samo četiri dana, pio sam ljekovitu vodu i na prvoj kontroli konstatovali su da je tumor nestao. Zato sam uvjeren da ovo mjesto može pomoći i drugim ljudima, a ja sam živi dokaz tome. Doktori koji su me liječili pitali su šta sam uzimao. Kazao sam im da sam bio u Visokom. I oni su čuli za još nekoliko slučajeva uspješnog izliječenja – rekao je Činger (51) pokazujući nalaze, piše “Avaz“.

Za doktora Semira Osmanagića, direktora Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’, ovo nije nikakvo veliko iznenađenje.

Dokazali smo da su piramide ogromne energetske mašine, a njihova energija koristi se za komunikaciju, zaštitu ljudskog zdravlja, unaprijeđivanje molekularne strukture vode i hrane te podizanje imuniteta. U proteklih nekoliko godina imali smo stotine svjedočanstava o unaprijeđivanju zdravlja nakon posjete tunelima Ravne i piramidi Sunca, a oduševljeni smo posljednjim slučajem gdje se naš posjetilac, umjesto hemoterapija, odlučio za posjete tunelima, te imao sjajne rezultate – istakao je Osmanagić, napominjući da se Fondacija ne bavi liječenjem, niti daje zdravstvene garancije.

Ali, dodaje on, u toku su dvije medicinske studije koje će pokazati da su pretpostavke o energiji piramida bile ispravne.

Mjerenja aure, pritiska, otkucaja srca

Jednu studiju o uticaju tunela na zdravlje provodi doktor Aurelija Abrajtit iz Norveške, doktorica s dugogodišnjim iskustvom u biomedicinskim istraživanjima.

U Visokom ćemo uzimati uzorke krvi i urina prije i nakon ulaska u tunele, dakle prvog dana po ulasku te posljednjeg dana po izlasku. Pored dva dnevna boravka od po sat vremena u tunelima, ispitanici će piti i vodu iz tunela, a s ljudima ćemo razgovarati i o tome od čega boluju, kao i koje lijekove uzimaju. Radit ćemo i mjerenje aure, pritiska i otkucaja srca, a u pitanju je studija koju imamo namjeru raditi na 200 ljudi, što bi moglo potrajati i duže od godinu dana – pojasnila je doktorica Abrajtit.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh