BiH

Dodik sa Vučića spao na Vulina

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je, kako prenosi portal “Vijesti”, ponižavajućim današnji raport predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu.

Aleksandar Vulin i Milorad Dodik - Twitter

“Nevjerovatno je da predsjedavajući Predsjedništva BiH raportira običnom ministru odbrane druge države koji ga je danas verbalno potapšao i pohvalio za blokiranje i odbijanje rješenja migrantske krize u Bosni i Hercegovini.

Kao član Predsjedništva ograđujem se od ovog servilnog i nedostojnog čina. Dok je bio predsjednik Republike Srpske donekle se mogla shvatiti ovakva praksa da bespogovorno sluša predstavnike vlasti Srbije, ali je vrijeme da nauči da je sada dio kolektivnog šefa države.

Očito je da ćemo o sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata iz Srbije morati detaljnije razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem”, kazao je Komšić

“Umjesto da spriječava ilegalni prelaz migranata u Bosnu i Hercegovinu ministar odbrane Srbije daje sebi za pravo da komentariše odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o upotrebi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Da Vučićev ministar i doista radi svoj posao i sprečava ilegalni prelazak migranata iz Srbije u BiH uopšte ne bi bilo potrebe da se razmatra angažman Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom, niti bi ikada kolegi Dodiku palo na pamet da prvi predlaži nešto poput toga”, smatra član Predsjedništva BiH Željko Komšić, prenosi “BN“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh