BiH

Građanska inicijativa “Jer nas se tiče”: Ulazimo već u treći dan mirnih i dostojanstvenih protesta

Ovo je protest za naše i vaše zdravlje, protest za život i zdravlje naših i vaših porodica, uprkos ogromnim vrućinama, ostajemo nepokolebljivi u borbi za osnovna ljudska prava, navode u saopštenju.

Deponija "Uborak" d.d. i deponija "Deponija" d.o.o. Mostar jedna pored druge - nap.ba

Molimo vas za solidarnost i podršku, jer će odgovorni za haos sa smećem po gradu najvjerovatnije krivca će tražiti u nama, a ne u onima koji su prouzrokovali ovaj građanski bunt, navodi inicijativa “Jer nas se tiče”.

Na ovaj način štitimo našu djecu i sve građane Mostara na dugoročni period.

Znamo da vam nije i neće biti lako, ali zamislite kroz šta prolaze stanovnici bjelopoljske kotline svakodnevno, koji su direktno ugroženi deponijom, uz još jednu napomenu da se ovaj problem odnosi na sve vas, jer kancerogeni, animalni, medicinski i drugi otpad završava u zraku koji udišete, u vodi koju pijete.

Budimo solidarni, pridružite nam se, jer jedino zajedno možemo istrajati u rješavanju ovog problema.

SLužbeni podaci govore da se svakodnevno na deponiju “Uborak” dovozi više od dvije stotine kamiona raznog otpada (uključujući medicinski i animalni). Građani koji tu žive godinama već pokušavaju od nadležnih iznaći rješenja, no te se do sada nije pokazalo uspješnim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh