BiH

Muriz Memić: Upozoravali smo da imamo informaciju da namještaju presudu

Vrhovni sud FBiH je ukinuo presudu Kantonalnog suda Sarajevo u slučaju Memić kojom se oslobođaju Ljubo i Bekrija Seferović krivice izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je, prema optužnici, povrijeđen i preminuo Dženan Memić.

Presuda je poništena pod obrazloženjem da sud nije u dovoljnoj mjeri uvezao i analizirao iskaze Ljube i Bekrije Seferovića sa ostalim dokazima.

“Optuženi Seferović Ljuba sa ličnim podacima kao u spisu. Seferović Bekrija sa ličnim podacima kao u spisu, na osnovu člana 299. Stav 1, tačka c Zakona o krivičnom postupku FBiH – oslobađaju se optužbe”, pročitano je u sudnici.

11 mjeseci kasnije, ovu prvostepenu odluku Kantonalnog suda poništio je Vrhovni sud Federacije. Ifet Feraget i Muriz Memić nisu očekivali ovakav rasplet.

“Ja kao profesionalac sam mogao očekivati takvu odluku zato što bi drugačija odluka, značila zemljotres i najavila bi promjene koje će svakako doći. Ipak sam očekivao da će biti drugačija odluka, da bude potvrđena presuda Kantonalnog suda koja je razložna i detaljno obrazložena”, kaže Ifet Feraget, advokat Memića.

“Ja sam znao otprilike, jer smo išli kod predsjednika Vrhovnog suda Milorada Novkovića i upozorili ga da imamo informaciju da namještaju presudu. On je to negirao i evo, ja mu sada kažem da me je slagao”, dodao je Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana.

6. jula 2018. godine Kantonalni sud u Sarajevu je Bekriju i Ljubu Seferovića oslobodio optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće, koja je usmrtila 8. februara 2016. godine, Dženana Memića. Od te kobne noći, porodica Memić tvrdi da nije došlo do te saobraćajne nesreće nego da je mladić ubijen te da istraga o cijelom slučaju ide namjerno u pogrešnom smjeru. Kreću u borbu da to i dokažu,prenosi N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh