BiH

Inspektori Federalne uprave započeli nadzor na postrojenju otpadnih voda u Mostaru

Dok mještani naselja sjeverno od Mostara i danas blokiraju odlaganje otpada te poručuju da neće odustati, kako saznaje Dnevni avaz, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) danas su započeli obiman nadzor na postrojenju otpadnih voda u Mostaru.

Kako je potvrđeno iz FUZIP-a, inspektori će i sutra biti na terenu, a među brojnim poduzetim radnjama bit će rađena analiza dehidriranog mulja koji se nalazi na pročistaču, kao i analiza vode prije i poslije prolaska kroz kolektore.

Također, federalni inspektori donijeli su rješenje kojim je naložena zabrana odlaganja animalnog i opasnog otpada na deponiju „Uborak“.

Na ovom odlagalištu, podsjetimo, inspektori su već obavili nadzor te su zapisnički konstatirali da je tijekom njihove kontrole na „Uborak“ dovezen kamion u kojem se nalazio mulj s pročistača, a u kojem, kako su analize pokazale, ima elemenata opasnog otpada, prenosi Pogled


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh