BiH

Vijeće ministara BiH danas o migrantima i autoputu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, te o aktivnostima koje se preduzimaju na projektu izgradnje autoputa/brzog puta Sarajevo-Beograd.

Sjednica Vijeća ministara BiH - Vijeceministara.gov.ba

Pred ministrima će se naći i izvještaj o aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoputa za 2018. godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja dodatnog protokola sedam o rješavanju sporova Sporazuma o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini /CEFTA 2006/ čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh