BiH

Građani Mostara protestuju zbog odlaganja opasnog otpada

Građani gradskog područja Sjever Mostar održat će u danas protest zbog, kako navode, odlaganja opasnog otpada na prostor deponije Uborak.

n1

Mještani i građani tog područja ističu kako su ozbiljno zabrinuti zbog najave odlaganja dehidriranog mulja s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru, koji spada u opasni otpad, kao i odlaganja animalnog i medicinskog otpada, te drugih kancerogenih materija koji direktno utječu na zdravlje lokalnih mještana, ali i svih građana Mostara.

Građani gradskog područja Sjever, posebno mjesnih zajednica Vrapčići i Bijelo Polje ovim putem zahtijevaju hitnu reakciju nadležnih institucija i zaustavljanje, po njihovim riječima, nelegalnog odlaganja otpada, ugrađivanje prečistača, zatim postepeno zatvaranje postrojenja deponije, te saniranje ekoloških posljedica u okolini Uborka, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh