BiH

Glavni tužioci sutra u Sarajevu preuzimaju dužnosti

Prema zakonu VSTV-a na poziciji će se zadržati narednih 5 godina.

VSTV - Nezavisne.com

Sabina Sarajlija, koju je Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH prije dvije sedmice imenovalo za glavnog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, sutra će zvanično preuzeti ovu dužnost.

Ona će se na ovoj poziciji, prema Zakonu o VSTV-u, zadržati narednih pet godina, koliko važi mandat glavnim kantonalnim tužiocima.

Osim Sarajlije, sutra će dužnost na poziciji glavnog kantonalnog tužioca Tuzlanskog kantona preuzeti Tomislav Ljubić. Ovo mu je drugi mandat na ovoj poziciji.

Fadila Amidžić sutra stupa na dužnost glavnog tužioca Tužilaštva USK. I njoj je ovo drugi petogodišnji mandat.

Kada je u pitanju Posavski kanton, na čelo glavnog tužioca sutra stupa Luka Dabić. On je već 15 godina glavni tužilac tog kantona. Ovo mu je četvrti mandat, po čemu je rekorder u pravosuđu.

Osim glavnih kantonalnih tužilaca, sutra će početi s radom i četvorica novih državnih tužilaca. Riječ je o Senadu Osmiću, Igoru Dubaku, Ahmedu Mešiću i Mladenu Furtuli.

Dužnost predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu preuzet će Vladimir Špoljarić, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh