BiH

Hadžifejzović: “Tražim halal od vjernika koji misle da nisam trebao reagovati u mjesecu ramazanu, ali kako ja da halalim”

Senad Hadžifejzović je u jučerašnjem izdanju CD-a gotovo sat vremena posvetio “intervjuu sa reisom u odsustvu” u kome je iznova, naširoko i nadugačko, pojasnio svoj stav o nastalom problemu.

Senad Hadžifejzović i Husein ef. Kavazović - N1

Iako je prošle sedmice, reagujući na saopštenje Ureda za zekat Rijaseta IZe u BiH u kojem se sugerisalo da je “ubiranje i distribucija zekata u islamskoj tradiciji vezano samo za ulu-l-emra, tj. institucionalnog predstavnika zajednice vjernika” te da su “neke bh. organizacije, pojedinci, pa čak i televizije, uzele sebi za pravo da ubiru i distribuiraju zekat“, Senad Hadžifejzović pozvao reisa Huseina ef. Kavazovića da gostuje u Centralnom dnevniku, do toga nije došlo, prenosi “Depo“.

Reis Kavazović nije se odasvao pozivu prvog čovjeka Face TV-a za direktno sučeljavanje pred kamerama, ali je iz IZ u BiH u međuvremenu stigao odgovor Hadžifejzoviću, uz poruku da “Islamska zajednica neće uzvraćati na pritiske, uvrede i ultimatume vlasnika i voditelja televizije koji je brutalno pred Bajram izvrijeđao reisu-l-ulemu i Islamsku zajednicu” te uz napomenu “da reisu-l-ulema nije nikada i nigdje spomenuo dotičnog“.

No, Senad Hadžifejzoviće je, shodno svemu navedenom, u jučerašnjem izdanju CD-a gotovo sat vremena posvetio “intervjuu sa reisom u odsustvu” u kome je iznova, naširoko i nadugačko, pojasnio svoj stav o nastalom problemu.

Na početku svog izlaganja Hadžifejzović je zatražio halal od vjernika koji misle da nije trebao reagovati u mjesecu ramazanu, a potom nastavio…

Pogledajte video!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh