BiH

Sunčano vrijeme u narednim danima u BiH

Sunčano vrijeme sa temperaturama do 33 stepena Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana.

Sunčano vrijeme - blogspot.com

Jutros je na Bjelašnici izmjereno 14 stepeni, Ivan Sedlu 15, Bugojnu i Sokocu 17, Livnu, Prijedoru, Sanskom Mostu i Sarajevu 18, Banjoj Luci, Grudama i Srebrenici 19, Mostaru, Trebinju i Tuzli 20, Doboju i Zvorniku 21, Bijeljini, Gradačcu i Neumu 22, Brčkom 23 i Bihaću 24 stepena.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH) navode da se danas u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim, jugoistočnim i planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

Drugog dana vikenda
u Bosni se očekuje više oblačnosti prije podne, a tokom dana, u većem djelu zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu i sjeveru zemlje od 30 do 33 stepena.

U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, prema prognozi FHMZBiH, očekuje se i u ponedjeljak. Povećanjem oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu i sjeveru zemlje do 33 stepena.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se i u utorak. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, ponegdje u zapadnim, istočnim i planinskim područjima moguć je kratkotrajni pljusaki i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu i sjeveru zemlje do 33 stepena, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh