BiH

Krivično djelo nad 13-godišnjom djevojčicom: Predložen pritvor Nenadu Suziću

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je banjalučkom Okružnom sudu da Banjalučaninu čiji su inicijali N. S. (69) bude određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

Nenad Suzić - Blic.rs

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da je osumnjičeni to krivično djelo počinio nad 13-godišnjom djevojčicom.

Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje je moguće izreći kaznu zatvora od 10 godina ili težu kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, prenosi “Srna”.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenjem javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pritvor je predložen Nenadu Suziću koji je uhapšen u srijedu, 5. juna, a juče predat Tužilaštvu.

Suzić je redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a bio je ministar prosvjete Republike Srpske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh